2012. február 21., kedd

főzés

Jéem- eszméletlen nagy szerencsém van- mindent megeszik amivel megkínálom.
Délelőtt alma az alap, ehhez jön egy pici banán vagy narancs, körte.Este a fagyasztóból kivett szilva vagy barack- miután kienged lehúzom a héjját, vagy meggy amiről azt hittem nagyon savanyú lesz, de más gyümölccsel adva egyáltalán nem az.Van hogy 3 féle gyümölcsöt turmixolok le.Adtam már meggy-barack-szilva kimbinációt is, ez picit savanyúbb alma nélkül, de simán megette.Ha nem tetszett volna Jéemnek akkor a felét kiszedem és  üvegreszelőn lereszelt almát adtam volna hozzá.Nem méricskélek, szemmértékkel adok mindent.Így minden alkalommal más az ízhatás, hol egy picivel több a barack, hol a szilva, stb.
Vacsorára a  főzelékek alapja a krumpli 1/3-ad arányban, 2/3-ad a többi.Kóstolta már a répa mellett a cukkinit, salátát, sütőtököt, céklát.Itt is a szemmérték a mérvadó, ha valamit kevésnek találok akkor dobok még a főzés végén mellé egy meghámozott, felkockázott almát.Ettől nem lesz alma ízű a főzelék csak lágyítja az eredeti ízt.
Még mindíg nem eszik annyit hogy kiváltsunk egy étkezést, de nem baj.Szerencsére van tejcsi bőven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése